نحوه معرفی رویداد ریبرندینگ
بسیاری از کارآفرینی ها و استارت آپ ها و مدیران با برندسازی آشنایی خوبی دارند. فرآیند دشواری که نیاز داریم تا نام تجاری خود را به یک برند (Brand) مطرح تبدیل کنیم، هویتش را مشخص کنیم، دیدگاه مشتریانمان را در موردش بسازیم و.......
دستیابی به برندینگ موثر و قوی کار بسیار سختی برای کسب وکارها است. برندهای خوب به دلیل احساساتی که در کاربران القا می کنند، کاملا مشخص و واضح هستند. برندینگ در واقع درک کاربران از کسب و کار شما است. برند فقط لوگو، شعار یا یک طرح نیست، برند تصوری است که مخاطب از یک کسب وکار دارد.
یک کسب وکار ممکن است برندی برای خود ساخته باشد، اما در هنگام ایجاد آن اشتباهاتی را مرتکب شود.
ریبرندینگ فرآیند تغییر پیام برندینگ کسب و کارها است.
ریبرندینگ دارای مزایای فراوانی است، اما تنها برای کسب وکارهایی ارزشمند است که واقعا به فرآیند ریبرندینگ نیازمند بوده اند.
بسیاری از کسب وکارها بدون این که نیاز شدید خود به ریبرندینگ را احساس کنند، به آن اقدام می کنند.
اما آیا این کار درستی است؟ آیا می توان قبل از ریبرندینگ از نیاز به آن مطمئن شد؟
ریبرندینگ چیست؟
ریبرندینگ، یعنی تغییر دادن ظاهر برندتان، و یا به طور کلی حسی که مخاطبان نسبت به برندتان دارند، با هدف ایجاد تفاوت با رقبا. به هنگام ریبرندینگ شما ممکن است لوگو، بسته بندی ها، طراحی سایت، متریال های بازاریابی، عناصر تبلیغاتی،دکوراسیون و هر چیز دیگری که مربوط به کسب وکارتان است را تغییر دهید و به شکل و شمایل جدیدی درآورید.
چند نشانه برای آغاز فرآیند ریبرندینگ
در این مقاله با چند نشانه که ثابت می کنند شما به ریبرندینگ نیاز دارید یا نه؟ آشنا خواهید شد.
برند شما شفافیت کافی را ندارد
اگر برند شما به صراحت به مخاطبان تان نمی گوید که شما چه کسی هستید و چه کاری انجام می دهید! شما به ریبرندینگ نیاز دارید. در چنین شرایطی یا پیام برند شما بسیار مبهم است و یا کسب وکارهای بسیاری از آن بهره مند می شوند.
برند شما به یادماندنی نیست
برندهای خوب در بین جمعیت برجسته هستند. اگر شما شناخته شده و برجسته نیستید، می بایست به ریبرندینگ و تجدید پیام برندینگ خود دوباره فکر کنید. رقبای خود را بررسی کنید، آیا شما بیشتر در بین جمعیت شناخته شده هستید یا آن ها؟
برند شما منحصربه فرد نیست
اگر برند شما به یاد ماندنی نیست، به احتمال زیاد منحصر به فرد هم نیست. برند شما باید پیامی را به مخاطبان ارسال کنند، پیامی که تنها برند شما آن را ارائه می کند و مشکلی که تنها برند شما آن را حل می کند. اگر چنین پیامی ندارید به ریبرندینگ نیاز دارید، شما باید پیام برند خود را بازنویسی کنید، به طوری که این پیام شما را از رقبا متمایز سازد.
برند شما با مخاطبانش ارتباط احساسی ندارد
اگر مخاطبان شما احساس نکنند که شخصا با برند شما در ارتباط هستند، با آن ارتباط برقرار نخواهند کرد. برندینگ به شدت وابسته به مشارکت عاطفی مخاطبان دارد. اگر در چنین وضعیتی قرار دارید، تمرکز تلاش های بازاریابی شما باید بر روی ایجاد احساس در مخاطب شکل گیرد. به طوری که تلاش کند آن ها را به برند وابسته کند.
برند شما اعتبار کافی را بین مخاطبان تان ندارد
اگر برند شما انتظارات مخاطبانش را برآورده نمی کند و همواره نارضایتی و شکایت دریافت می کند. شما نیاز به یک برند معتبرتری دارید. شما باید تلاش کنید با یک پیام کیفیت محور بر روی اعتبار برند خود تلاش کنید. مطمئنا پیرو این پیام، می بایست کیفیت محصولات شما نیز بالا باشد و با یک محصول ضعیف به هیچ وجه قادر به ساخت اعتبار نخواهید بود. پیام تبلیغاتی خود را مجددا طراحی کنید. بر روی یک ویژگی خارق العاده و منحصر به فرد خود تمرکز کنید و مطمئن باشید پیام شما با آن چه در واقعیت وجود دارد، هماهنگ باشد.
برند شما به مخاطبان صحیح خود دست نیافته است
این مشکل زمانی رخ می دهد که شما قبل از شروع کار انتظارات و خواسته های مخاطبان خود را مدنظر قرار ندهید. هنگامی که شما به مخاطبان خود فکر نکنید، پیام اشتباهی را به افراد اشتباهی خواهید رساند. ریبرندینگ در چنین مواردی بسیار ضروری است، بازخورد از مشتریان و نظرسنجی ها می تواند در هدایت برند جدید بسیار موثر واقع شود.
برند شما متغیر است
یک برند واقعی، در زمان حال به آن چه که در گذشته بود و آن چه که می خواهد در آینده باشد، مرتبط است. اگر کسب وکار کنونی شما بسیار متفاوت تر از قبل است و یا اهدافی دارد که هیچ ربطی به برند کنونی اش ندارد، باید ریبرندینگ انجام دهید.
یک برند خوب با یک هدف همواره به دنبال ارائه خدمات عالی ، تمرکز بر قیمت مناسب ، و یافتن راه حل های ساده برای حل مشکلات است
برند شما می خواهد محصول یا خدمات جدیدتری ارائه کند
اگر تغییراتی در محصولات یا سرویس های مهم خود ایجاد کرده اید، باید از طریق ریبرندینگ آن را به مخاطبان نشان دهید. برندینگ شما باید همواره متناسب با کارهایی که انجام می دهید، باشد.
اگر می خواهید مخاطبان جدیدی را هدف قرار دهید باید پیام برندینگی متناسب با نیازها و خواسته های آن ها ایجاد کنید. به عنوان مثال، اگر شما مخاطب هدف خود را از زنان 60-70 سال به زنانی با بچه های کوچک تغییر دهید، مطمئنا برندینگ شما باید حول آن شکل گیرد.